Wanneer u hulp nodig heeft bij alledaagse handelingen biedt onze zorgdienst persoonlijke verzorging precies wat u nodig heeft. Bovendien ontlasten wij hiermee vaak de mantelzorgers.

Bij alledaagse handelingen, zoals uit bed komen, douchen, wassen, aan- en uitkleden en naar bed gaan kunnen moeilijker gaan door bepaalde omstandigheden. Hierbij kunt u denken aan operatie herstel, verergering van bepaalde ziekten of specifieke aandoening en ouderdom. Om dit allemaal te blijven kunnen uitvoeren, is thuiszorg ELELE bereid om u te ondersteunen bij uw persoonlijke verzorging.

Het doel van persoonlijke verzorging

Deze zorgdienst is vooral gericht op herstel van de gezondheid, of het voorkomen van verergering van een ziekte of specifieke aandoening. Het biedt daarnaast verlichting van lijden en ongemak. Onze medewerkers richten zich verder op het observeren, herkennen, analyseren en controleren van uw gezondheidsproblemen. Zo behoren ook voorlichting, advies, instructie en begeleiding tot het serviceportfolio van Thuiszorg ELELE. Allemaal volledig gericht op de betreffende aandoening.

Aanvraag

Wanneer u persoonlijke verzorging van de thuiszorg nodig heeft, is er een indicatie nodig. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met thuiszorg ELELE of door middel van het contactformulier op de contactpagina. De wijkverpleegkundige maakt met u een afspraak en komt op huisbezoek om te bespreken welke zorg u nodig heeft. Het is gewenst dat uw mantelzorger tijdens het gesprek aanwezig is. Op basis hiervan stelt de wijkverpleegkundige de indicatie op. De kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeringwet. Er geldt bij persoonlijke verzorging géén eigen bijdrage.

Persoonlijke verzorging aanvragen?

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u een op maat gemaakt zorgplan te ontwerpen.

 

Vraag vandaag nog aan